Nedoriţii de Kristina Ohlsson- Recenzie

*nedoriti_1_fullsizeMulţumesc editurii Univers pentru această carte.*

Liliana Sebasstion.

Dispărută de aproximativ 24 de ore.

Trupul- abandonat în faţa unui spital din Umea.

Pe frunte scris cu litere mari ,,NEDORITĂ”.

Timpul trece, ancheta nu duce la niciun suspect concret.

Un al doilea copil dispare.

Totul este la limită.

Cine va descoperi criminalul înainte de următoarea victimă?

Părerea mea:

Autori nordici care scriu romane poliţiste, ce poţi să-ţi doreşti mai mult de la o carte? Cred că se ştie câte păreri bune se aruncă asupra autorilor nordici având în vedere modul absolut original în care scriu romane poliţiste. Păi, Kristina Ohlsson scrie incredibil, mi-a plăcut cum poţi intra în mintea criminalului, cum trebuie să te strecori printre poliţişti şi cum trebuie să ascunzi toate dovezile şi să nu laşi nimic în urmă.

Totul este alert şi te ţine prins de parcă însăşi tu ar trebui să găseşti criminalul, ceea ce este cam greu, mai ales după ce am fost păcălită de ultimele 20 de pagini, dându-mi seama că nimic din ce am crezut- legat de identitatea criminalului -nu era adevărat. Adică, numai Agatha Christie m-a mai făcut să nu-mi dau seama cine e criminalul şi deja simt că am nevoie de o continuare a acestei serii sau de altceva scris de Kristina.

Chiar şi mie mi-a fost milă de copiii ce erau răpiţi, adică totul îţi induce un sentiment de milă ce te lasă să crezi că cel care omoară merită o pedeapsă capitală.Dar totuşi, chiar şi acel criminal are un trecut trist, care totuşi nu explică crimele sale care sunt considerate de societate ca fiind ,,insensibile” sau chiar ,,macabre”.

Totul porneşte de la ideea cum că ,,dacă nu iubeşti toţi copiii, nu meriţi să ai niciunul”, aşa criminalul pedepseşte oamenii pe care-i crede vinovaţi de iubirea neechitabilă şi defectuoasă asupra unor anumiţi copii. Bineînţeles ideea porneşte de la o traumă din copilărie a criminalului şi de la faptul că a fost lipsit de afecţiune întreaga sa viaţă.

Cred că este o carte potrivită pentru orice tip de cititor atâta timp cât acesta îşi doreşte să se destindă cu o carte bună.

Cartea o puteţi comanda de AICI la preţul promoţional de 20.99 de lei.

O seară faină!

Yuki

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s