Nou la editura Univers #3

3d_Shalev_roman rusesc   Roman rusesc de Meir Shalev. Fiul poetului israelian Yitzhak Shalev și verișor al Zeruyei Shalev, Meir Shalev este unul dintre cei mai iubiți scriitori din Israel. Nu doar că nu-i ajung degetele de la mâini să-și numere bestsellerurile, dar a mai și primit, în 2014, gradul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.
Tradus de Gheorghe Miletineanu (un traducător care știe cum stau lucrurile cu literatura de limbă ebraică) , Roman rusesc nu e chiar un roman rusesc: la începutul secolului trecut, trei tineri de curând emigraţi din Ucraina şi stabiliţi în Palestina iubesc aceeaşi femeie. Împreună, cei patru întemeiază o comunitate, iar în jurul lor încep să se adune oameni şi poveşti, iubiri şi trădări. O iubită aşteptată jumătate de secol, un copac miraculos care dă fructe de soiuri diferite, un taur purtat pe umeri, un cimitir plin cu ambiţioşi, un aspirator primit din America, un măgar fermecat şi multe altele. Încetul cu încetul, se naşte o naţiune.
Imaginație, umor, amănunte istorice, ceva ironie, personaje colorate, pline de hachiţe şi defecte – toate sunt pe checklistul cărții.
  Cartea a apărut de curând la editura Univers şi o puteţi comanda de AICI.
Yuki :3
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s