Gândacul de aur de Edgar Allan Poe- Recenzie

ccc

*Mulţumesc Libris pentru această carte minunată*

4 povestiri cu final neaşteptat scrise chiar de clasicul E.A.Poe.

,,Aventura fără egal a unui oarecare Hans Pfaall” -totul începe cu o călători fără egal, o călătorie de domeniul sf-ului în care nu existau rachete, iar un ,,oarecare” Hans Pfaall, un om fără condiţie socială şi avere se hotărăşte să facă ceva nemaiîntâlnit după ce citeşte nenumărate cărţi de astronomie: să meargă pe lună cu balonul.

,,Gândacul de aur”- totul se poate chimba când găseşti ceva ce-ţi captează atenţia pentru totdeauna şi-ţi oferă o obsesie contagioasă faţă de aur. Oare ,,gândacul de aur” chiar te duce la o comoară reală?

,,Patru animale într-unul- Homo Cameleopardul” -Primele împărăţii ale lumii conduse de către un împărat mai ,,aparte”.

,,Crimele din strada Morgue”- 2 tinere ucise brutal în apartamentul lor şi niciun suspect, ferestrele închise, uşile închise, dar martorii au auzit nişte voci ciudate dincolo de uşă. Să fie o crimă urmată de o sinucidere sau un criminal în serie este în libertate?

Părerea mea:

Cred că a fost una dintre cele mai ciudăţele cărţi, şi nu pentru că nu mi-a plăcut, ci pentru că Edgar Allan Poe ai impresia că a ,,fumat” ceva înainte de a scrie povestea Cameleopardului. A fost atât de ciudată că îmi e şi greu să o povestesc având în vedere că a avut doar 10 pagini, dar cred că mi-a plăcut să citesc ceva atât de nonconvenţional.

Şi ,,Crimele din strada Morgue” au fost mai mult decât apetisante pentru cititorul din mine care e mereu îndrăgostit de mister şi crime. A fost o povestioară neaşteptată ce m-a luat prin surprins cu un final original şi bine construit *autorul având un anumit şarm ce te scoate din conduita cititorului de clasici, ce de multe ori sunt monotoni sau supra-exagerează cu descrierile kilometrice*

Cred că aş putea să vă recomand toate povestirile lui A.E.Poe având în vedere caracterul lor neobişnuit şi fantastic.
Cartea o puteţi comanda de AICI.

Yuki :3

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s