Dezgheţul de A.D.Miller- Recenzie

Miller-Dezghetul-final*Zeci de mulţumiri trimise către Târgul Cărţii*

Un avocat mutat de 4 ani în minunata şi îngheţata Rusie, care-şi caută locul în lume şi aşteaptă cu nerăbdare venirea dezgheţului. Dezgheţul scoate la iveală şi aşa-zişii ,,ghiocei”, persoane ce adorm în stradă sau se pierd pe străzile din Moscova ca, apoi,  trupul să le fie descoperit abia la dezgheţ.

Maşa devine un mister total pentru protagonistul romanului, iar în momentul în care Maşa se strecoară cu simplitate în viaţa sa… îl cucereşte pe loc.

Părerea mea:

Lasciva şi,totuşi, atât de frenetica Rusie. Miroase a vodcă şi a ger, a naftalina hainelor scoase din dulap şi a ,,ghiocei”.

minus2Nick Platt, căci despre el este vorba, mi-a inspirat o milă acerbă de când ,,am dat” ochii cu el. Este trist să citeşti despre personaje ce nu-şi găsesc locul în lume, despre personaje ce se târăsc într-o lume pe care ei înşişi nu o pot accepta, despre personaje ce-şi donează fericirea în favoarea banilor. Practic să citeşti despre nefericirea sutelor de oameni.

Nu ştiu care a fost momentul în care mi-am dat seama că această carte merită cu adevărat să fie povestită mai departe, cred că a fost atunci când am văzut-o proptită pe un raft stingher ,la o librărie, pentru prima oară. Sau a fost atunci când din comunitatea uriaşă de bloggeri ce fac recenzii, doar unul a recomandat-o. Sau poate că pur şi simplul m-a atras mirajul unei ţări puternice, iluzia declinului uman şi ,totodată, caracterul frenetic al unor personaje într-o lume complet îngheţată.

h

Să citeşti despre declinul societăţii, despre imoralitate şi distrugere, poate fi genial. Dar să citeşti ,,Dezgheţul” este savuros de intrigant!

,,… mă simţeam de parcă aş fi făcut ceva nesăbuit, o săritură de la mare înălţime sau jefuirea unui tren, şi aş fi supravieţuit. Durerea care mă furnica dovedea că sunt viu, fiecare părticică din mine era vie, mai vie ca niciodată.”

Maşa: spirit liber şi tânăr. Ai putea spune că este o artistă în modul său de a vorbi şi de a exprima totul non-verbal. Ai putea spune că este o fiinţă ce iubeşte Moscova şi necunoscutul. Şi totuşi, Maşa, are secrete ce ne arată cât de perfidă este lumea, cât de superficial privim omul cu ajutorul scuzei puerile: ,,scopul scuză mijloacele” şi cât de mult trăim în lumea materialului.

O asemenea carte nu se citeşte precum una obişnuită, ci se devorează; precum o hienă devorează carnea atât de săţioasă. Iar momentele de contemplare ţin tot mai mult, gândindu-ne la sensuri şi descifrări tot mai alambicate, gândindu-ne să nu fii pierdut vreo idee sau vreo frază crucială din carte. Timpul de gândire estimat după terminarea acestei cărţi este îndelungat şi greu de descifrat, dar se merită mai mult ca orice.

13690_410700605775740_6527214836510088432_n

,,Poate că mă înşelasem crezând că religia acestor slavi falmboaiant de păcătoşi era pe moarte. Probabil că trebuia să ai şi religia pe undeva, ca să poţi să fii atât de imoral- nişte zei decrepiţi stând la pândă din fundul minţii tale, zei pe care eşti hotărât să-i sfidezi.”

Târgul cărţii vă oferă cărţi la preţuri incredibil de mici, care pot fi comandate de AICI.

Yuki

Reclame

2 gânduri despre &8222;Dezgheţul de A.D.Miller- Recenzie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s