Recomandare de film #3- We need to talk about Kevin (2011)

kevinAnul apariţiei: 2011

Genul filmului: Dramă | Thriller

Regizor: Lynne Ramsay

Distribuţie: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Notă IMDb: 7.5

Mama lui Kevin încearcă din răsputeri să-ţi iubească copilul cu ,,apucături” ciudate încă din naştere; ,,apucături” de la a se decide să nu vorbească cu mama sa până la a-şi petrece întreaga zi aruncând săgeţi cu arcul. Toate par inofensive, până la actul final, în care secretele ies la iveală, iar atitudinea lui Kevin nu mai este pentru nimeni un mister.

 Părerea mea:

Iubirea de mamă faţă de copil poate să întreacă limite şi graniţe, poate să treacă peste toate în căutarea fiului rătăcit în propria-i lume. Un film emoţionant a unui copil cu totul diferit, în care sunt îmbinate răni deschise de ani de zile, ostracizarea unei femei, repulsia fiului faţă de mamă şi teroarea unui act încă viu în mintea asdoamenilor.

„It’s like this: you wake and watch TV, get in your car and listen to the radio you go to your little jobs or little school, but you don’t hear about that on the 6 o’clock news, why? ‘Cause nothing is really happening, and you go home and watch some more TV and maybe it’s a fun night and you go out and watch a movie. I mean it’s got so bad that half the people on TV, inside the TV, they’re watching TV. What are these people watching, people like me?“

Am fost confuză cu privire la calitatea acestui film în momentul în care trecuse de minutul 10. Nu înţelegeam ce se întâmplă cu femeia, cu toate memoriile ce-i reconstituiau trecutul dureros prin care, încă mai trebuia să treacă. Curiozitatea a fost cea care m-a ţinut lipită de ecran. Am auzit unele persoane că ,,acţiunea ar fi lentă”, dar mie mi s-a părut mai mult decât perfectă, dozată într-atât de bine încât să te inludă în lumea macabră a lui Kevin şi destul de bine proporţionată încât să înţelegi povestea în ordine cronologică.

Anumit scene cu impact psihologic au fost perfect create şi, zic eu, realizate în aşa fel încât să le înţelegi însemnătatea şi legăturile ce le au cu Kevin.

“Why would I not understand the context? I am the context.”

saKevin a fost personajul ce mi-a creat o dorinţă de a-l putea atinge şi vedea, mi-a creat dorinţa de-ai putea înţelege pe de-a-ntregul comportamentul şi de-al compătimi. Nu am putut să-l compătimesc, doar în cazul în care îmi dau seama că nu noi suntem vinovaţi de încercările eşuate ale altora de a ne aborda. Nu cred că este vina lui Kevin pentru ceea ce s-a întâmplat, pentru dezinvoltura şi premeditarea cu care a pus totul cap la cap. Probabil este vorba de gene şi atitudini cu care ne naştem , despre mult-ştiutele destine ce ne iau de pe umeri greutatea proprilor eşecuri lamentabile.

,,There is no point. That’s the point.”

Pe când, mama lui, a fost o luptătoare, o Atenă ce a continuat să-l iubească, o mamă ce şi-a îndeplinit rolul aşa cum nimeni nu ar fi făcut-o.

we

O poveste cu caracter psihologic, o poveste în care putem încerca să înţelegem şi să delimităm comportamente. O poveste despre toleranţă în situaţii imposibile şi despre curaj, curajul de a iubi pe cineva nedorit.

Trailer:

Yuki

Reclame

4 gânduri despre &8222;Recomandare de film #3- We need to talk about Kevin (2011)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s