Recomandare de film #4- This Boy’s Life (1993)

opAnul apariţiei: 1993

Genul filmului: Biografie | Dramă

Regizor: Michael Caton-Jones

Distribuţie: Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Ellen Barkin

Notă IMDb: 7.3

 După ce mama lui Toby fuge de încă un iubit abuziv, aceştia îşi găsesc liniştea într-un orăşel nou. Acolo, Toby, care la început se declară fiul ce n-o să-şi supere niciodată mama, devine unul dintre băieţii ,,şmecheri”. Un tată nou apare în viaţa acestuia când mama sa se recăsătoreşte, iar relaţia dintre băiatul rebel şi tatăl abuziv abia începe. O poveste ce se bazează pe viaţa scriitorului American Tobias Wolff.

Părerea mea:

Probabil că mulţi dintre voi aţi văzut în primele rânduri anul în care a apărut filmul, l-aţi etichetat din start ca fiind un film ,,slab”, sau chiar ,,prost”, doar pentru că a apărut în ’93 şi nu o să ajungeţi să-l vedeţi niciodată. Probabil filmele din anii ’90 nu au efecte speciale prea grozave, nu îl au pe Evan Peters sau Eminem ca personaj principal şi nu au o claritate foarte bună. Dacă ăstea sunt motivele pentru care nu o să vizionaţi acest film atunci o să vă spun doar că filtrele voastre sunt disfuncţionale. Filmul acesta exprimă destine ratate şi împlinite, greutăţi prin care toţi putem trece.

,,You’re so afraid that someone’s gonna get something that you never had. It’s what makes you mean. And you know something, Dwight? One of these days, all of that meanness is gonna snap back and slap you right in the face.”

THIS BOY'S LIFE, Robert De Niro, Ellen Barkin, 1993. ©Warner Bros.

Filmul ăsta e sublim, nu datorită actorilor neapărat (cu toate că şi distribuţia, zic eu, a contat foarte mult), ci datorită subiectului. O biografie a unui autor american ce trăieşte drama unui tată vitreg abuziv? Povestea unei femei ce s-a săturat să fugă dintr-un oraş în altul şi se mulţumeşte să trăiască cu un bărbat care nu o iubeşte? Nu pare totul atât de greşit?

kinopoisk.ru

,,Only me on this whole Earth to straighten you out, and I will do it, kill or cure. Kill or cure.”

M-a emoţionant, într-un fel, să văd povestea băiatului năpăstuit de soartă, ce vine laolaltă cu tot tacâmul de vicii şi dorinţe de ,,evadare”. Într-un fel îţi aminteşte că sunt milioane de copii ce trăiesc aşa şi nu pot schimba ceea ce sunt sau unde sunt. Îţi aminteşti că sunt sute de femei abuzate în fiecare colţ al ţării într-un mod mult mai dur, care lasă semne fizice şi care le lasă cicatrici o viaţă.Îţi aminteşti că există şi poveşti de dragoste, unde numai dragoste nu e, iar posibilitatea de a pleca nu există cu adevărat.

Dacă vă plac dramele şi vreţi să vedeţi ceva mai ,,altfel”, ceva poate că mai dur şi insensibil, atunci vă recomand ,,This boy’s life”!

Trailer:

Yuki :3

Reclame

Un gând despre &8222;Recomandare de film #4- This Boy’s Life (1993)&8221;

  1. Pingback: Ultimele posturi |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s