Recomandare de film #7: The Duke of Burgundy (2014)

269559Anul apariţiei: 2014

Genul filmului: Dramă

Regizor: Peter Strickland

Distribuţie: Sidse Babett Knudsen, Monica Swinn, Chiara D’Anna Notă IMDb: 6.9

O poveste ce emană sexualitate şi durere, relaţia dintre două lesbiene în 2 posturi cu totul diferite: prima fiind o femeie înstărită, pasionată de fluturi şi omizi, iar a doua fiind slujnica acesteia. Dependenţa celor două şi lucrurile ce le pun bariere sunt doar câteva dintre lucrurile ce sunt gata să le despartă. Sadomasochismul este unul dintre elementele ce definesc o relaţie atipică, ce creează implicit frumuseţe din lucrurile care ne rănesc.

Părerea mea:

Precizia şi detaliile care definesc un asemenea film pot fi catalogate doar ca extraordinare. Am înţeles că the dukefilmul a fost filmat în Ungaria, panorama fiind demnă de apreciat, iar detaliile greu de ţinut proaspete în minte având în vedere numărul lor mare şi numeroasele forme în care se arătau.

Fluturi? De ce? Pentru că fiecare întâmplare reprezintă un simbol al relaţiei celor două. ,,Ducele de Burgundy” reprezentând o specie de fluture care se găseşte în Europa, iar interesul Cynthiei pentru coropişniţe fiind, de asemenea, un simbol în relaţia celor două. Sadomasochismul pot spune că a fost cu ,,măsură”; nimic deranjant în acest sens, cu conotaţii sexuale ce te fac doar să fii obsesiv de atent şi să filtrezi foarte bine fiecare scenă ce-ţi apare.

Mi-au plăcut personajele, modul lor de abordare, abundenţa de durere şi de aparţinere, instinct întâlnit adesea la animale. Idea de lesbiene în căutarea echilibrului dintre ceea ce le place şi ce nu le dăunează relaţiei este un mixt savuros pe care-l recomand, cu precădere celor care analizează şi degustă un film după conotaţia simbolică şi punerea sa ca exemplu în viaţa de zi cu zi.

 ,,You’re late.

 I’m sorry.

 You’ll be.”

Îmi plac cele două roluri jucate, pe rând,  de ambele protagoniste, în care fiecare- ritualic- încearcă să o seducă pe cealaltă şi să-i ofere plăcere fără a o face să sufere. indevAcest film nu este un Fifty shades cu lesbiene. Este o artă a sexului frumos în conformitate cu fluturii ce le ghidează maturitatea şi vorbesc despre apartenenţa celor două.

Vorbind strict de scenariu şi de impactul vizual pot afirma ferm că totul decurge într-un mod alambicat, dar care atunci când este degustat ajunge să fie pe placul privitorului. Probabil că dacă aş fi citit o carte de acest gen nu m-ar fi încântat în asemenea măsură ca acest mix de senzualitate, apartenenţă, fragilitate şi vindecare a partenerului. În fond, este o încercare de surprindere a atrocităţii fiinţei umane şi de înţelegere şi satisfacere a acesteia.

,,I love you. I know I have a different way of showing it. But I love you.”

saveGelozia este un impuls uman care m-a încântat să-l văd pus în scenă într-un mod atât de hilar, dar tragic. Trădarea devine un mod de a încerca să accepţi, iar răzbunarea vine în forme care să umilească şi distrugă partenerul înainte a-l ,,ridica” şi aduce la un nivel în care să-ţi doreşti să fie în posesia ta din nou.

Categoric o să vreau să vizionez şi un alt film, la fel de ciudăţel, de la regizorul Peter Strickland; este vorba de filmul Berberian Sound Studio. Dacă l-aţi văzut mi-ar plăcea să aflu părerea voastră şi criticile pe care la veţi la adresa filmului respectiv.

Nu ştiu dacă este un film pentru toate vârstele, eu tind să cred că i-am înţeles şi apreciat esenţa, dar nu cred că existenţă un public prea larg care ar putea să-i înţeleagă arta şi greutatea cu care se afişează în lumea filmului.

Recomand, în deosebi, celor care apreciază arta şi ştiinţa, celor care sunt deschişi la relaţiile între persoane de acelaşi sex şi persoanelor care văd dincolo de sadomasochismul unui film şi înţeleg capriciile cu care se confruntă mintea umană.

Trailer:

Yuki

Reclame

Un gând despre &8222;Recomandare de film #7: The Duke of Burgundy (2014)&8221;

  1. Pingback: Ultimele posturi |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s