Revista SF ‘Galileo’, nr.6

galileoNr. 6 al revistei SF ‘Galileo’ ne prezintă şi de această dată o serie de autori care vor să-şi arate talentul în ale SF-ului şi care sunt, indirect, în topul autorilor debutanţi ce dispun de un talent incredibil.

Astăzi vreau să vorbim despre povestirea ,,Eroi fără voie” scrisă de către Andrei Duduman, o povestire sf ce impresionează, iniţial, prin multitudinea de rase şi de tradiţii ce constituiesc viaţa unei noi populaţii, neîntâlnite de noi până acum.

Macadienii, sau mai bine spus oamenii, ajung pe un tărâm nou pe care vor să-l populeze şi în jurul căruia vor să facă comerţ, Parakal. Protectorii nu le-au dau un răspuns veejilor, iar proaspeţii veniţi au continuat să aducă din cele mai proaspete şi idilice mirodenii şi ţesături. Aici îl întâlnim pe Aran, un veej, ce dispreţuieşte oamenii şi îi găseşte absolut detestabili, dar cu care continuă să facă comerţ şi să ofere la schimb cele mai nobile arme pe care le posedă.

Acţiunea se învârte în jurul unor comploturi şi intrigi, în care setea de putere ajunge să domine un întreg popor, iar oamenii încearcă să ia mai mult decât li se cuvine. În întreaga povestire avem întorsături de situaţie şi felurite personaje ce-şi duc traiul din hoţii, personaje care dispun de naivitatea de a crede un comandant ce iubeşte banii mai mult decât însuşi poporul său.

Cred că multitudinea de personaje m-a făcut să fiu la un moment dat confuză cu privire la ceea ce se întâmplă cu Aran, dar sfârşitul mi-a confirmat bănuielile şi a ajuns să fie un sfârşit care să te facă să te gândeşti la situaţia acestor popoare.Iar Aran a ajuns să trăiască într-o glorie ştiută numai de el. Mi-a plăcut să văd mesajul ascuns în umbra atâtor popoare şi intrigi, să-mi dau seama că lumea aceea nouă reprezintă de fapt lumea în care trăim, iar supremaţia unei rase nu există în încercarea teribilistă de a domina.

A fost o lectură plăcută, care mi-a deschis simţurile şi care m-a suprins. De obicei nu citesc SF, dar această povestioară mi-a redeschis apetitul pentru lumi şi popoare noi, gata să-mi ia cu asalt imaginaţia.

Aştept ca autorul povestirii ,,Eroi fără voie” să scoată în curând o carte; aş fi curioasă de ce ar ieşi de pe urma unei creativităţii atât de pline de ‘nou’ şi care se ancorează, totuşi, atât de mult în realitate.

Yuki

Reclame

Un gând despre &8222;Revista SF ‘Galileo’, nr.6&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s