Otaku’s Corner #4: 5 deprinderi de viaţă din Shiki.

No’ seara bună cititori ai blogului. Astăzi vreau să vă vorbesc scriu, mai bine spus despre ce deprinderi de viaţă am observat în ultimul anime văzut. Este vorba de Shiki, un anime care nu pot să spun că m-a impresionat prin grafică sau dialoguri, ci prin poveste şi modul de a te ţine cu ochii lipiţi de ecran. shikieMic sinopsis: 

Shiki, adaptat după romanul horror al lui Fuyumi Ono, merge dincolo de povestea clasică şi mediocră a vampirilor. Ni se narează povestea tragică a unei lumi în care binele şi răul nu ajung să se mai deosebească. Abandonaţi de Dumnezeu, shiki, numiţi şi vampiri, au doar voinţa de a trăi ca un tot într-un sat plin de oameni paranoici şi necredincioşi. Shiki explorează limita dintre oameni şi monştrii.

Şi acum cele 5 deprinderi pe care le-am observat eu în Shiki.

 1. Nu-ţi poţi nega natura. E vorba despre faptul că îţi poţi depăşi limitele, dar niciodată nu te poţi aştepta să faci lucruri pe care însuşi fizicul tău nu te ajută. Îţi poţi construi o mână bionică, dar niciodată nu va fi la fel ca atunci când ai fi avut una din naştere.Nu poţi încerca să schimbi întreaga fiinţă pe care ai dobândit-o prin naştere sau mai încolo. E ca şi cum ai schimba toate pisele, dar ai vrea să fii tot tu dincolo de înveliş. Nţ, nu prea merge. Mai bine ajungi să te accepţi pe tine aşa cum eşti, decât să fii la mila unui destin sau să-ţi blestemi zilele.
 2. Deciziile pe care le iei sunt importante. Toate lucrurile pe care le facem şi pe care le spunem contează, fac parte din noi şi sunt deciziile care, de multe ori, ajung să ne ghideze viaţa. Dacă nu îţi influenţează viaţa ta, atunci le poate influneţa pe ale altora.
 3. Nu există decizii greşite. Sunt doar ”decizii”, nu există un adevăr în ceea ce decidem să facem, nu există faptul că puteam fi mai fericiţi dacă făceam X, existau pur şi simplu alte lucruri care se ramificau în zeci de părţi şi te duceau în altă situaţie. Doar nu o să-ţi pierzi juma’ din viaţă gândindu-te cum ar fi fost mai bine dacă…?
 4. Fiecare lucru face parte dintr-un tot şi are rolul său. Indiferent dacă-ţi place sau nu, înainte de toate trebuie să ştii că există o armonie în Univers, există un punct în care există atât bine cât şi rău. Mulţi au început să le numească deja ‘energii’. Decizile pe care le iei afectează acest balans, iar dacă tu nu poţi face ordine în viaţa ta şi nu te poţi aduce la echilibrul vrut atunci cine? Doar nu o să aştepţi după Mosntrul-mâncător-de-spaghete să facă toate ăstea, nu?
 5.   Suntem puternici dacă vrem să fim.  Avem tot ceea ce ne putem dori dacă vrem, cred că totul ţine de noi şi de lucrurile în care credem şi după care ne ghidăm. Nu contează cine eşti atunci când devi pentru sinele tău puternic, important este că ajungi în acel paroxism magic de încredere în sinele tău.

În caz că aţi văzut animeul, atunci sunt sigură că aţi observat, mai mult sau mai puţin, cât de mult contează deciziile şi atitudinea personajelor în întreg animeul. Fiecare lucru conduce către ceva care influenţează întreg traseul pe care merge povestea, în concluzie: totul contează.

Iar în încheire, tot ce vă pot spune e că mă simt ca un guru indian în căutare de adepţi. Aşa că hai să terminăm într-o notă marca ‘Obi One Kenobi’:

*voce groasă şi impunătoare*

‘Forţa fie cu voi!’

Şi nu uitaţi să vă uitaţi la anime, pe mine m-a marcat.

Yuki

Reclame

5 gânduri despre &8222;Otaku’s Corner #4: 5 deprinderi de viaţă din Shiki.&8221;

  1. Eh, nici la mine nu mai este atât de bun cum îl consideram la început, dar încă știu că mi-a transmis o stare destul de bună și mi-a plăcut pe atunci.
   Acum nu prea m-aș mai uita la anime-uri cu vampiri, mai ales că am descoperit Soul eater și Boku dake ga inai machi 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s