February Wrap-Up!

Neața cititori! M-am gândit să fac în fiecare lună câte un Wrap Up deoarece așa cred că pot da mai multe recomandări de cărți în timp util și pot spune succint ce mi-a plăcut sau nu la o carte anume.

Ce este un Wrap Up? Este o postare în care la finalul fiecărei luni voi vorbi despre cărțile citite în acea lună și ce impresie mi-a lăsat.

Păi luna asta am citit 4 cărți, nu-mi dau seama dacă asta înseamnă mult sau puțin deoarece calitativ a fost o lună bună, dând niște ratinguri între 3 și 5 steluțe.

gif

  1. Și munții au ecou de Khaled Hosseini. A început să-mi placă tot mai mult acest autor; într-un fel sunt bucuroasă că am reușit să citesc 2 cărți de-ale sale (cea de față și ‘Splendida cetate a celor o mie de sori’), dar, pe de altă parte, mi-aș dori să fi scris mai multe cărți. Sper să scrie cât mai curând. I-am dat 5/5 steluțe și a fost o carte care m-a ținut în priză și din care am deprins anumite învățături. Recenzia completă o găsiți AICI.
  2. Octopussy de Cristina Boncea. I-am dat 3 stele din 5. Mi-a plăcut ideea de bază, dar poate că aș fi vrut mai multe  detalii legate de boala psihică nou apărută. Am avut alte așteptări de la carte și pe de-o parte pot să spun că am fost mulțumită, ca pe de altă parte să spun că mi-aș fi dorit ca stilul de scris să nu se învârtă în jurul unor adolescente considerate ca fiind ‘deștepte’, dar care, din punctul meu de vedere, au fost cam ‘prostuțe’. Mi-a plăcut scena de final, mi-a amintit de familia Addams.
  3. Toate sfârșiturile sunt la fel de Andrei Cioată. Este o carte foarte emoționantă, care se învârte în jurul maturizării și al neputinței umane. Părerea mea completă o găsiți AICI. I-am dat 4/5 pe Goodreads. Am avut o problemă doar cu stilul care abunda în figuri de stil. 
  4. Pe muchie de cuțit: însemnările unui chirurg dintr-o știință imperfectă de dr. Atul Gawande. Având în vedere că sunt pasionată de psihiatrie și tot ce înseamnă medicină cartea asta ‘mi-a picat foarte bine’, am învățat o grămadă de lucruri noi și pot spune că îmi doresc să citesc toate cărțile scrise de acest autor. Este genul acela de roman în care se vorbește despre o grămadă de arii de activitate (psihologie, medicină, literatură) și care-ți deschide noi orizonturi în ceea ce înseamnă profesia de medic. 

Cam ăsta a fost Wrap Up-ul acestei luni. Am început și ‘Fight Club’, probabil este una dintre cele mai bune cărți citite în ultimele 6 luni, mă întreb continuu de ce nu l-am citit pe Chuck Palahniuk mai devreme. Oricum, voi ce ați citit în luna Februarie?

Yuki

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s