7 filme într-o vară

De ceva timp nu am mai recomandat niciun film, așa că mi-am propus să fac o listă cu filmele văzute de mine vara aceasta. Îmi plac filmele destul de mult, acum doi ani urmăream cel puțin 3 filme pe săptămână, acum am ajuns să urmăresc cel mult 3 filme într-o lună. Nu știu exact dacă este problema timpului, sau pur și simplu încerc să fac o armonie între seriale-animeuri-filme.

Ordinea este cronologică.

 

1.Boyz n the Hood (1991): Crimă/Dramă

Boyz_n_the_Hood

Povestea ne prezintă situația negriilor din sudul L.A.-ului: de la lupte stradale între găștii, supradoze de droguri și crime până la dorința unor tineri de a intra la facultate și a pleca de acolo. Filmul este destul de realist în esență, prezentând succint evenimente pline de semnificație și făcând o analiză implicită a stilului de viață din anii ’80.

Notă: 4/5

2.Closer (2004): Dragoste/Dramă

ocml2PiclZHpIy1MvT2mvGSJFpH

2 cupluri puse în paralel, în primă fază, ajung să se intersecteze prin intermediul fetișurilor, pasiunilor sau chiar prin intermediul unui accident. Aceștia trăiesc cu numeroase nemulțumiri ale vieții de cuplu, ca într-un final să ajungă să se înșele între ei. Nu știu cum de mi-a plăcut atât de mult filmul ăsta; o combinație de Natalie Portman și Julia Roberts și un final cât se poate de imprevizibil.

Notă: 3.5/5

3.American Beauty (1999): Dramă

american_beauty_mena_suvari

Lester ajunge să facă o pasiune bolnăvicioasă pentru prietena fiicei lui în urma unei crize existențiale prin care nu-și mai găsește locul. Filmul este o ‘Lolita’ rescrisă în urma căreia nu putem observa un progres din partea personajelor, dar care urmărește diferite probleme cu care se confruntă atât tinerii cât și adulții.

Notă: 4/5

4.Pulp fiction (1994): Crimă/Thriller

pulp+fiction+image

3 povești se reunesc într-o antologie plină de umor: unde un dealer de droguri, un boxer, un tip întors din străinătate și un iubitor de hamburgeri trebuie să facă față luptelor între găști și tentației de a se fura între ei. O comedie la care am râs destul de mult, cu semnificație pe alocuri și anumite scene pe care abia aștept să le revăd.

Notă: 5/5

5. The dreamers (2003): Dramă/ Dragoste

200_s.gif

Un tânăr pasionat de filme leagă o prietenie neconvențională cu un frate și o soră. Pe fundalul anului ’68 au loc proteste și revoluții, iar tinerii noștri ajung să reproducă scene din filme vechi pentru propriul amuzament. Este unul dintre cele mai bune filme văzute în ultimul timp, plin de semnificație, ilar, ciudat, cu o atmosferă absolut genială!

Notă: 5/5

6.  Amy (2015): Muzică/Documentar

amy-xlarge

Viața lui Amy Winehouse este revizuită, de la primele sale concerte de jazz până la dependența de droguri și moartea sa. Mi-a plăcut foarte mult regia, modul în care au fost amintite anumite lucruri despre Amy, filmările, interviurile și explicațile date de oamenii ce i-au fost apropiați.

Notă: 4/5

7. A walk among tombstones (2014): Crimă/Dramă/Mister/Thriller

Tombstones-618x400

Matthew este angajat de către un dealer de droguri să investigheze un caz de crimă; brusc tot mai multe cazuri ies la lumină, iar soțiile dealerilor ajung să fie ține principale în acest joc. A devenit o tradiție să văd filme cu Liam Nesson împreună cu familia, nu sunt extraordinare, dar sunt destul de bune cât să te țină în priză.

Notă: 3.5/5

 

Cam acestea au fost filmele urmărite de mine vara asta, abia aștept să revin cu o postare asemănătoare sau cu o recomandare de film! Voi ce filme geniale ați văzut în ultimul timp?

Yuki

Reclame

Un gând despre &8222;7 filme într-o vară&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s