Otaku’s Corner #12: Kuroko no Basuke

Nr. episoade: 25

Titlu EN.: Kuroko’s Basketball

Genre: Comedy, School, Shounen,Sports

Score MAL: 8.47

530976df29e179f2d29ea3d16e0a5b54.jpg

Plot: 

‘Generația Miracolelor’ este cunoscută pentru succesul său în campionatele de basket; o echipă de 6 jucători cu abilități extraordinare reușește să câștige fiecare meci până în momentul în care echipa se destramă, iar fiecare jucător merge la un alt liceu. 

În liceul ‘Seirin’ se formează o echipă de basket, iar doi jucători excepționali sunt pregătiți să ajungă cei mai buni din Japonia, concurând într-o luptă crâncenă la Campionatul Inter-High!

Părerea mea: 

‘Kuroko no Basuke’ are 3 sezone, iar astăzi o să vă vorbesc doar despre primul. Nu știu exact cum am dat de anime-ul ăsta, știu doar că după 3 episoade am fost cucerită de atmosferă, grafică și, cel mai important, poveste!

În prima fază acest anime, ACEST ANIME are o atmosferă plină de suspans (nici nu știu dacă am mai văzut ceva asemănător până acum!). Personajele sunt create într-un mod foarte complex, fiecare fiind definit și ‘redefint’ de idei și ambiție. Kagami, personaj principal, proaspăt întors din America vrea să câștige campionatul Inter-High împreună cu Kuroko, unul dintre cei care au făcut parte din ‘Generația Miracolelor’! Indirect mi-a plăcut atitudinea lui Kagami, subterfugiile, ideile de dincolo de ‘ecran’.

În primul sezon apar 4 dintre cei 6 jucători din ‘Generația Miracolelor’. Satisfăcător, dacă e să mă întrebați pe mine. Modul cum fiecare personaj este construit te intrigă și dă un plus părții ce ține de veridicitatea animeului. Tipuri de personaje: ambițiosul venit pentru câștig, arogantul infantil, ‘mama-omida-ce-ghicește-în-stele-cine-va-câștiga’ (ăla cu astrele: Midorima). Câteva dintre multele tipuri și subtipuri de jucători.

Kuroko și Kagami, cu stilul lor de a juca basket, sunt surprizele întregului anime (ar fi de prisos să explic mai multe). 

tumblr_n49fhfqTbA1tqjxj5o1_500.gif

Până acum nu am dat importanță jocului de echipă. Pare simplist privit din afară, dar ‘Kuroko no Basuke’ îți ‘mută privirea’ în interiorul antrenamentului dur la care sunt supuși.

(Pe scurt) Îmi plac tot mai mult animeurile ce țin de sporturi dintr-un motiv cât se poate de simplu: genul acesta de animeuri este unul dintre singurele care arată cum decurg lucrurile în realitate. Ecuația e destul de simplă: ambiție+muncă multă=succes! E un stimulent destul de bun (zic eu!).

Urmăriți, urmăriți, urmăriți! E prea bine structurat ca să-l mai lăsați mult pe wish-list!

Notă: 9/10 (da, da, da!)

Yuki

Și un citat de final: 

„Nothing beats cultivating talent.”

(Riko Aida- ‘Kuroko no Basuke’)

416c555fbe829327bb01a7806d4397a9

Reclame

2 gânduri despre &8222;Otaku’s Corner #12: Kuroko no Basuke&8221;

  1. Interesant! Il trec si eu pe lista. 🙂
    Iti recomand „Prince of stride alternative”, daca nu l-ai vazut. Sunt vreo 12 episoade. Este vorba despre echipa de altetism a liceului in care nu prea voia sa se mai inscrie nimeni. Dar noroc cu niste elevi noi carora le place prea mult sa alerge. Tot asa, cu munca in echipa, buna relationare intre ei contand foarte mult la genul de concursuri la care participa. Cred ca o sa-ti placa! ^_^

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s