Cărți în câteva cuvinte! #1

M-am gândit să vă țin la curent cu ce am mai citit în ultimul timp și să spun câteva cuvinte despre fiecare carte în parte. Odată la ceva timp, când se adună mai multe cărți, o să fac o postare separată în care vorbesc despre 3-4 cărți. Astăzi am ales să includ în postare Inima dragonului de M. Țara, Împăratul muștelor de William Golding și Îngeri și demoni de Dan Brown. 

Inima dragonului de M. Țara (Crux Publishing, 2017)

34619702.jpg

Unul dintre cele mai fresh romane din ultimul timp. Fresh pentru că mi s-a părut de-a dreptul revigorantă o călătorie printr-un univers fantasy. Scrisă la obiect și cu acțiune antrenantă, cred că poate fi o alegere bună pentru orice devorator de fantasy. Mi-au plăcut detaliile, modul cum a fost narată acțiune și lecțiile pe care le primim la final. Nu este o carte despre care să pot spune că te macină și este foarte profundă, dar te relaxează pe durata ei și chiar îți dă o stare pozitivă. Mi-a amintit puțin de toate povestirile fantasy pe care le citeam când eram mică, acum nu m-am mai putut bucura așa de tare de poveste, dar a fost nostalgică lecturarea sa. 

Împăratul muștelor de William Golding (Humanitas 2007)

6298605.jpg

Început promițător: copii care naufragiază pe o insulă și trebuie să supraviețuiască singuri. Execuția ideii nu mi-a plăcut. Mulți spun că este o carte care vorbește despre dezumanizare; nu sunt total de acord. Nu poți vorbi despre dezumanizarea unui om pe care nu l-ai văzut înainte. Nu avem de unde să știm cum erau copiii ăia înainte de naufragiu (before and after, o paralelă între atunci și acum, ceva care să pună în balanță cele două momente). Cartea nu ne spune prea multe despre ei, se pune accent pe vreo 2-3 copii care mai mult dansează în jurul focului, niciun indiciu despre cum s-a ajuns la momentul X și despre cum erau copiii ăia înainte de naufragiu. Cred că e plauzibil modul cum aceștia reacționează și se comportă pe insulă, dar mă așteptam la ceva mai multe substraturi. Stilul de scris mi s-a părut că s-a axat mult prea mult pe detalii nesemnificative și a uitat niște detalii care mie mi se păreau necesare (trăsături distinctive, trecut, modul cum niște copii pot percepe naufragiul și moartea).

Îngeri și Demoni de Dan Brown (Rao, 2004)

13553274.jpg

Pe scurt: Vatican și Illuminati. Este cea mai proastă carte a lui Dan Brown din cele 5 pe care le-am citit (Codul lui DaVinci, Simbolul pierdut, Îngeri și demoni, Inferno, Origini). Problema mea cu Dan Brown este cum scrie, nu ce scrie. Îngeri și demoni este un roman foarte bine documentat care îi prezintă pe Illuminati și tot ce ține de papă din punct de vedere istoric. Mi-a plăcut asta, citesc Dan Brown pentru explicații și tot ce prezintă el acolo. Dar personajele și acțiunea sunt de-a dreptul oribile (iar în Îngeri și Demoni se întrece orice limită). Personajul principal ar fi trebuit să moară de 2 ori, dar surprize-surprize mereu scapă cu explicația a făcut înot de performanță și e super puternic. Recomand dacă sunteți interesați de istorie, simbolistică.

Până la o nouă postare de acest fel vă aștept recomandările! 
21361265_1529558940437776_681632319_n2

Yuki

Reclame

Un gând despre &8222;Cărți în câteva cuvinte! #1&8221;

  1. Am o pasiune pentru dragoni, datorită serialului făcut după Dragonsdale, pe care îl urmăream când eram mică.
    Voiam să citesc Împăratul muștelor, mi-a fost și recomandată, dar cred că sunt multe cărți care au prioritate. Deci nu.
    Acum câțiva ani probabil l-aș fi iubit pe Brown, dar în momentul de față nu vreau să-i citesc cărțile. Același lucru ca și la Golding. Am văzut filmul făcut după Codul, ori după cartea menționată de tine, nu mai sunt sigură; a fost destul de interesant, dar totuși… nu.
    Mi-a făcut plăcere să citesc postul tău, totuși.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s