Highschool of the dead (2010)

78311.jpg

Titlul original:  Apocalyptic Academy: Highschool of the Dead 

Nr. episoade: 12

Durată episod: 24 min.

Premieră: Iulie 2010

Gen: Action, Horror, Supernatural, Ecchi

Scor MAL: 7.38

Informații preluate de pe myanimelist.

Totul s-a întâmplat dintr-o dată: morții s-au ridicat la suprafață, iar întreaga lume a fost asaltată de o epidemie ce nu avea să se termine prea curând. Într-un liceu în care epidemia a lovit deja, Takashi este nevoit să-și omoare cel mai bun prieten, iar împreună cu încă câțiva adolescenți trebuie să supraviețuiască haosului de afară în încercarea de a-și găsi părinții.

Anime-ul ăsta e un mixt ciudat: un harem combinat cu o lume post-apocaliptică. A avut un potențial excepțional, la primul episod am crezut că ăsta o să fie unul dintre anime-urile mele preferate. Nț, nici pe departe. Clasicul început: cadavrele încep să atace oamenii, iar niște liceeni trebuie să supraviețuiască. Mi-a plăcut introspecția de la început și alegerea lui Takashi cu privire la omorârea prietenului său. Mi s-a părut interesantă premisa: călătoria unor adolescenți în căutarea părinților acestora. Cam la asta se rezumă tot ceea ce mi-a plăcut (plus grafica de-a dreptul prietenoasă).

Cred că HOTD a eșuat și a în a fi un harem bun și o dramă post-apocaliptică decentă. Nu există niciun sens în acțiunile lui Takashi și a celorlalte tipe, nimeni din gașca lor nu suferă de foame, ba chiar sunt niște badass bitches care scapă la mustață de fiecare dată. Dialogurile sunt foarte stupide, iar Takashi face pe eroul cu fiecare ocazie (ceea ce e destul de enervant). Nu e nici un harem prea reușit, singurele interacțiuni dintre Takashi și fete sunt când le sărută (iar toate sunt topite după el). E chiar amuzantă combinația dintre The walking dead și ceva fete cu țâțe uriașe care chicotesc de fiecare dată când văd un mascul. Personajele au fost foarte puțin dezvoltate, iar tipul malefic (profesorașul care aproape își face o religie din a prosti adolescenți) are o intervenție la final de-a dreptul jalnică. 

Mi-a plăcut de tipul înnebunit după arme și de tatăl lui Tagaki. Modul cum reacționau oamenii într-o asemenea apocalipsă zombie mi s-a părut destul de realist (prieteni care se aruncau unul pe altul drept momeală pentru a supraviețui, haosul din cadrul forțelor de ordine etc.). 

Eu i-am dat o notă de 5/10; pe site-ul MAL asta s-ar traduce drept average, un cuvânt care cred că descrie destul de bine întreg anime-ul. 

PS: Intro-ul reușește de fiecare dată să-mi dea o energie pozitivă!

Yuki

21361265_1529558940437776_681632319_n2.png

 

Reclame

Un gând despre &8222;Highschool of the dead (2010)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s