Netflix prezintă #2: B: The beginning

MV5BMzY2ZTcxODctOTk1OC00YTRkLWI5NDMtZGY3NGUxMzE1YzZjXkEyXkFqcGdeQXVyMTMxODk2OTU@._V1_SY1000_CR0,0,708,1000_AL_.jpg

Nr. episoade: 12

Durată episod: 24 min.

Premieră: Martie 2018

Gen: Sci-Fi

Scor MAL: 7.68

Informații preluate de pe myanimelist.

În această serie, cercetătorii vor să creeze oameni care vor aduce pacea în lume. Din păcate, un grup malefic ajunge să îi fure și să îi folosească în niște planuri care se abat de la tot ce înseamnă pace. 

Koku, protagonistul. Keith, legendarul investigator al poliției RIS. Un experiment uman la un institut și o grămadă de crime care ajung să ia cu asalt Cremona. Poliția este depășită de situație, mai ales când criminalul are puteri supranaturale, iar nici intelectul lui Keith nu îi poate ajuta pe anchetatori să-l prindă. 

O scurtă părere: 

 Încă după primul episod mi-am dat seama că B: The beginning e o combinație stranie care împrumută foarte multe caractere de la Terror in Resonance și Death Note. M-am simțit overwhelmed după primul episod, foarte multe caractere, multe back-up story-uri și o grămadă de lupte absolut inutile. Primele episoade au fost oribile, mi-a fost greu să-mi dau seama ce se întâmplă și pentru ce se luptă toată lumea. Totuși, am decis să continui seria și nu pot spune că regret ultimele episoade. Obiectiv privind, e un anime satisfăcător. Se putea mai bine, personajele sunt bine dezovoltate, dar pentru 12 episoade cred că avem parte de mult prea multe personaje și intrigi. La un moment dat ajungi să te încurci în personaje și începi să nu-ți mai dai seama în ce tabără se situează fiecare. Totuși, dacă privesc strict subiectiv, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut la Keith și Gilbert; aș putea spune că ăștia doi sunt slăbiciunea mea când vine vorba de anime-ul ăsta. Gilbert a devenit unul dintre personajele mele preferate din toate timpurile, l-am adorat de la primul până la ultimul episod (și nu e greu de înțeles de ce). La fel și cu Keith,un fel de copie a lui Yagami Light (Death Note): extrem de inteligent și calculat.

Tot ce mi-a plăcut la anime a ținut de Gilbert și Keith, povestea lui Koku și toată ideea privind reînvierea unor Zei mi s-a părut mai mult decât plictisitoare și chiar puțin expirată. Nu a fost executată bine partea ce ține de institut, primim mult prea puține informații, iar singurul despre care ni se vorbește într-un mod agasant este Koku. Un personaj despre care știi doar cât de special este el în comparație cu ceilalți (asta ți se spune în 12 episoade, nimic despre institut și ceilalți copii). Dezamăgitor dacă mă întrebați pe mine.   

Cred că anime-ul ăsta avea un potențial nespus de mare, dar ar fi trebuit să lase la o parte povestea institutului și a Zeilor și să se concentreze pe ceva mai realist. 

Trebuie să recunosc că a foat un anime foarte ingenios, care a reușit să mă țină captivată. Mi s-a părut previzibilă bătălia lui Keith de la final, dar tot a reușit să mă captiveze principiul și motivele care au stat în spatele crimelor. O bătălie la final care a făcut să merite urmărirea celor 12 episoade. 

Din cauză că avem foarte multe elemente (mitologii, criminali, drame din trecut, fantasy, tehnologie) este greu să urmărești firul narativ. Se pierde foarte mult din atmosferă și poate să ajungă să te enerveze. Repet, e un anime mai mult decât ingenios, care chiar are niște lucrururi interesante de spus. Personajele sunt interesante (mișto dezvoltate), grafica la fel de bună ca la orice producție Netflix, iar dialogul este relativ bun. Eu i-am dat 6/10 pe myanimelist. E o ciorbă de anime, știu; poate i-aș fi dat mai puțin dacă nu ar fi fost finalul ăla exploziv care a făcut ca tot anime-ul să merite. Și aș fi regretat să nu văd un personaj precum Gilbert, Gilbert e genial. 

PS: În ultimul timp am tot observat că Netflix a început să scoată tot mai multe anime-uri. Aveți ceva sugestii? Urmăresc și Violet Evergarden, interesantă toată perspectiva (păcat că nu e genul de anime care să-mi ajungă mie la inimă, că în rest e mai mult decât mișto). Deci, ce ați urmărit de la Netflix și v-a plăcut în mod special?

Yuki

21361265_1529558940437776_681632319_n.png

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s